fbpx

Daily Market Overview

Market Overview

На азиатските капиталови пазари акциите на Nikkei 225 в Япония спаднаха с 1.85% в по-рано днес, като  Softbank Group и Fanuc спаднаха съответно с 2.2% и 2%. 

 

Акциите на континентален Китай също спаднаха в началото на търговията, след като композит Шанхай спадна с 0.97%. 

Индексът Hang Seng се понижи с 0.53%. Акциите на China Construction Bank, изброени в Хонг Конг, спаднаха с близо 1.5%, след като компанията отчете първото тримесечно понижение на печалбата си от 2015 г. насам.

На Американските пазари цените на акциите се понижиха във вчерашната търговска сесия, тъй като доходността на съкровищните облигации отново падна и продължителната инверсия на кривата за доходността разпали страховете от икономически спад в САЩ. 

S&P 500 загуби 0.46%, до 2805.37, а Nasdaq Composite падна с 0.63%, до 7,643.38. Банковите и финансовите акции спаднаха, като финансовият индекс S&P 500 завърши с 0.4% загуба. Lennar Corp поскъпна с 3,9%, след като домакините от САЩ обявиха, че пазарът на жилища ще се подобри, а акциите на KB Home, които отчетоха оптимистични резултати вчера, са нараснали с 2,7%.

 

На стоковите пазари цените на петрола спаднаха, увеличавайки загубите за втора поредна сесия, след като наблюдаваните данни показаха изненадващо увеличение на запасите в САЩ. 

Международните фючърси на суров петрол Brent бяха на 67,63 долара за барел, което е спад с 20 цента, или 0,3 процента от последното им затваряне. Брент затвори с 0.2% вчерашната търговска сесия. 

Фючърсите на суров петрол от САЩ в Западен Тексас (WTI) бяха на стойност 59,18 долара за барел, което е спад от 23 цента или 0,4 процента спрямо предната търговска сесия. С вчерашният спад WTI се понижи общо с 0.9%. 

 

Индексът на Щатският долар се покачи за трети пореден ден спрямо останалите шест основни валути с  0.17%, като достигна 96.482 (JUN19 Contract). 

Слабото представяне на останалите валутни двойки се явява в това, че повечето централни банки предпочетоха да преминат към “облекчена политика” (Dovish) в следствие на влошаващите се икономически перспективи. Промяна на позицията дойде и от Резервната Банка на Нова Зеландия (RBNZ), която също зае “dovish” позиция и смая пазаирте, като заяви, че следващата стъпка ще бъде да се намалят лихвените проценти, присъединявайки се в списъка с останалите централни банки, които промениха политиката към “dovish”. 

Дори и след промяната на политиката на RBNZ, цената при NZDUSD все още се движи в седмична консолидация. В дългосрочен план, фокусът е в “излзиането” на цената от тази “клетка”. Пробив под нивото на подкрепа, ще открие възможност за къси позиции до 0.6560 и 0.6420. 

А при евентуално покачване на цената над нивото на съпротива, вероятността цената да продължи във възходяща посока до около 0.7150 ще се увеличи.

За по-детайлни анализи, търговски идеи и търговия на живо, се присъединете към нас в  TradeRoom!

Leave a Reply

Scroll to Top