fbpx

Акциите с ръст за втора поредна седмица, при положителни данни за безработицата и напредъкът межу САЩ и Китай

Market Overview

След данни за работните места и положителният напредък между САЩ и Китай, акциите отбелязоха ръст за втора поредна седмица, след като настроенията на инвеститорите се подобриха при доста по-положителни от очакванията данни в Петък. . 

Индексите S&P 500 и Dow Jones Industrial Average се покачиха с около 2% тази седмица, докато Nasdaq Composite нарасна с 2,7%. В Петък S&P 500 и Nasdaq съответно поскъпнаха с 0.5% и 0.6%, докато Dow се покачи с 40.36 пункта.

Финансите сектори, заедно със сектора на материалите бяха най-добре представящите се през тази седмица, съответно с 4.3% и 3.3%. Акциите на банките доведоха печалби във финансовите отчети. Morgan Stanley увеличи стойността на акциите си  с повече от 6% тази седмица, докато Goldman Sachs, Bank of America и Citigroup завършиха седмицата с повече от 5%. Междувременно J.P. Morgan Chase се покачи 4%.

 

“Толкова е удобно да бъдеш инвеститор в момента”, казва Джейсън Томас, главен икономист в AssetMark. „Нивото на безработица е ниско, което ще запази високо доверието на потребителите, но не е чак толкова ниско, че да нарастват и заплатите бързо. От гледна точка на акционерите, маржовете се очакват да останат високи. “

 

Според данни, публикувани в Петък от Бюрото по трудовата статистика Американската икономика добави 196 000 работни места през месец Март. Анкетирани от Dow Jones анализатори, очакваха цифрите да са 175,000. Междувременно равнището на безработица в САЩ остана на ниво от 3,8%. Въпреки това ръстът на заплатите се увеличава с 3,2%, което е под очакваното от 3,4%.

Уолстрийт с нетърпение очакваше този доклад, след като данните от предишните работни места показаха ръст от едва 20 000 души, което се промени от данните в Петък с ръст от 33 000 повече работни места.

 

„Тези числа са осреднени. Като това, не е един от онези ударните, разочароващи моменти”, каза Линдзи Бернум, главен ръководител в Smith Capital. „Това наистина е в съответствие с нашето виждане, че основата на САЩ е непокътната. Не се развиваме със същите темпове, както миналата година, но не сме и извън играта. “

 

Петъчният доклад за стабилни работни места идва след публикуването на разочароващи икономически данни по-рано през седмицата. Дейността в сектора на услугите в САЩ спадна до най-ниското си ниво от август 2017 г., докато данните за работните заплати, публикувани в Сряда, също бяха под очакванията.

jobs report

Акциите също получиха тласък тази седмица като Китай и САЩ изглежда постигнаха напредък в търговските преговори. Президентът Доналд Тръмп заяви в Четвъртък, че е постигнат бърз напредък, добавяйки, че през следващите четири седмици ще знаем дали ще може да се постигне споразумение. Междувременно китайският вицепремиер Лиу Той заяви, че двете страни са постигнали консенсус по текста на търговското споразумение според официалната държавна информационна агенция Синхуа.

Предстоящите седмични приходи се очаква да дойдат като инвеститорите се подготвят за предстоящия сезон на отчет на приходите, който ще започне следващата седмица с J.P. Morgan Chase и Wells Fargo са сред компаниите, които ще представят отчети.

 

„Приходите стимулират пазарите. Това ще бъде най-значителната промяна занапред. Мисля, че не само приходите са най-важни; всеки иска да чуе за очакванията на главния изпълнителен директор. Това ще продължи да бъде от съществено значение ”, каза Дж. Кинахан, главен пазарен стратег в TD Ameritrade.

 

За повече анализи, търговски идеи и търговия на живо, се присъединете към нас в  TradeRoom!

Leave a Reply

Scroll to Top