fbpx

Детайлен анализ на ситуацията при валутна двойка EURUSD

EURUSD

Фундаментален анализ, прогноза за посока при Евро: Мечи

• Еврото се движеи в тясна консолидация, след слабите данни от ЕС и след развитието на разговорите между САЩ и Китайe

• EUR/ USD се очаква да се срине на пресконференцията на ЕЦБ и след слаби данни от Индекса на потребителските цени (CPI) в Германия

• Перспективите за еврото са неясни заради Brexit и търговските преговори между САЩ и Китай.

Търгувайте всички основни глобални икономически данни на живо и интерактивно в Trade-InsiderTradeRoom. Ще се радваме да ви видим там.

През изминалата седмица Еврото се търгуваше в тясна консолидация, но траектроията й на движение тази година като цяло е леко низходяща при някои по-продължителни моменти на консолидиране. 

Това забавяне на движението на цената след спадът, не трябва да ви заблуждава. Последните пет дни послужиха като напомняне за огромният риска при тази валутата. Множество разочароващи икономически данни от Европа показаха, че спадът на цената през март не беше напразен.

Започна с по-салби от очакваните от Еврозоната данни за CPI през Март, които са продължение на „пътя“ към дезинфлацията от Октомври миналата година. По-късно през седмицата германските заводни поръчки неочаквано се свиха с най-голям процент от 2009 г. насам. В същото време прогнозите за икономически растеж за 2019 г. за Германия, както и за Италия, бяха с мечи нагласи.

За повече актуализации за валутни двойки с EUR, посетете секцията за детайлни анализи и търговски идеи в TradeRoom!

На графиката по-долу е показан корелационно-претегленият индекс на еврото от Bloomberg, с акцент върху германската доходност от челните държавни облигации и индексът на Citigroup Eurozone Economic Surprise. Последното показва, че от средата на Март икономическите данни от еврозоната са с тенденция към все по-слаби резултати спрямо очакванията. Имайте предвид, че всичките 3 елемента на графиката попадат в тандем в последно време.

 

Търгувайте EURUSD в Trade-Insider FX Platform , използвайте инструменти за технически анализ, икономическият календар, без да прескачате от един раздел към друг.

 

Очакванията за предстоящата ЕВРО СЕДМИЦА

EURUSD може да бъде изложена на риск от спад при предстоящото решение на Европейската централна банка. В предишното си изявление през месец Март, ЕЦБ отхвърли очакванията за повишаване на лихвените проценти, като намали прогнозите си за икономически растеж. Оттогава, както е отбелязано по-горе, слабостта на регионалния растеж е налице. Президентът Марио Драги може да продължи да повтаря необходимостта от предпазливост по време на пресконференцията.

В протоколите от срещата през Март повишената несигурност предизвика притеснения при инвеститорите, като това се базира на повишените търговски напрежения в най-големите световни икономики. Китай е един от най-големите външни търговски партньори на Европа и икономиката им заедно с икономиката на ЕС се забавя. 

Миналата седмица китайският президент Си Дзинпин, заедно с вицепремиера Лиу Хе, намекнаха, че е постигнат значителен напредък в търговските преговори със САЩ. 

Въпреки това Еврото не успя да намери подкрепа за сметка на акциите, което е малко притеснително. Тъй като вече преговорите са към края си, все повече и все по-широко разпространени стават настоящите притеснения. Най-съществени са тези за правата над интелектуалната собственост.

 Топ икономическият съветник на Доналд Тръмп, Лари Кудлоу сподели, че съществува възможност за по-голям напредък, докато преговорите с Китай все още не са приключили.

В допълнение към актуализациите на ЕЦБ и търговските дебати, внимателно следим регионалните данни. Немскиите индекси на потребителските цени (CPI ) и  продажбите на едро (WPI ) ще доведат до объркване в нагласите. Предстоят и данните за  Индустриалното производство в Еврозоната. Ако тенденцията от „разочароващи резултати“ продължи, еврото може да увеличи загубите при все по-големи очаквания на паричната политика.

Brexit остава непредсказуем с безусловното удължаване на срока за излзиане от ЕС, което ще настъпи на 12 април. В края на миналата седмица председателят на Европейския съвет Доналд Туск предложи на Обединеното кралство 12-месечно забавяне на Brexit. Междувременно премиерът Тереза Мей поиска удължаване до 30 юни. Имайки това предвид, всички погледи ще бъдат на извънредната среща за Brexit с лидерите на ЕС, насрочена на 10 април за определяне на следващата стъпка.

 

Прогноза за EURUSD, по технически анализ: Мечи

EURUSD Technical Analysis

EURUSD – какво виждаме на графиката по-долу, цената се движеи в тясна конослидация между ниво на подкрепа и съпротива. 

Ако мечките успеят да преодолеят 1.1170 нивото на подкрепа, вероятността от последващо включване на повече продавачи и спад в цената ще се увеличи значително. В противен случай, ако цена успее да преодолее 1.1235, следващата спирка за тест от цената ще бъдат нивата 1.1270 и психологическото ниво 1.1300. 

Побив над 1.1300 ще даде идеи за тест на 1.1420 – 1.1450 зоната на съпротива. 

За повече анализи, търговски идеи и търговия на живо, се присъединете към нас в  TradeRoom!

Leave a Comment

Scroll to Top