fbpx

Внимание! Потенциално опасни пазарни условия, поради предстоящата Японска “Златна седмица”

ВНИМАНИЕ: Потенциално опасни пазарни условия  поради предстоящата Японска “Златна седмица”!

 

 Япония има удължена пролетна ваканция, “Златна седмица”, от 27-ми Април до 6-ти Май. Това може би ще бъде едно от най-продължителните затваряния на пазара от много дълго време насам. Поради тази причина ликвидността на пазарите ще бъде много ниска по времена на Азиятската сесия, което е предпоставка за създаване на потенциално опасни пазарни условия.

 Ниската ликвидност, особено по време на Азиатската търговска сесия, може да създаде неочаквано големи сривове в пазарите. Като пример от предходни такива, можем да дадем: 

• 3 януари 2019 г. – JPY пресича + 10%

USDJPY М5 3ти Януари 2019

• 7 октомври 2016 г. – GBP пресича -10%

GBPUSD

Какво означава това?

Определено ще има ниска ликвидност по време на азиатските пазарни. Това ще означава наистина бавни пазари и по-широки спредове по време на азиатската сесия, това може да бъде причина за излючително бързи движения за кратък период от време, което може да навреди на сметките ви. 

Една от причинате за това, че предупреждаваме за потенциална опасност също е, че при нас в България това е след полунощ и голяма част от трейдърите има възможност да бъдат изненадани на следващият ден. 

Нека да разгледаме какво се случва на графикага при USDJPY:

Цената се движи в тясна консолидация от 8 търговски дни. Това, което се следи тук е пробив над едно от поставните нива на графиката. 

Какво може да се предпазите?

Планирайте позициите си, като за най-лошият сценарии!

Разгледайте позициите си, като направите всичко възможно, за да ги предпазите от евентуално движение срещу ващата позиция, чрез определяне на стоп нивата, особено на валутни двойки с JPY. 

Брокерите могат да променят кредитното рамо по това време, което също може да затвори част позициите ви (ако разбира се нямате достатъчно баланс, който да покрие отвортените позиции).

Ако имате някакви въпроси относно пазарите или имате нужда от анализ на определен инструмент, не се колебайте да се свържете с нас, чрез контактната форма в сайта ни или чрез социалните медии. Ще се опитаме да ви отговорим в най-кратът срок и да публикуваме анализ на желаният от вас инстурмент. 

За повече анализи, търговски идеи и търговия на живо, се присъединете към нас в  TradeRoom!

 

Leave a Reply

Scroll to Top