fbpx

Daily Market Overview

Market Overview

На щатските капиталови пазари, изненадващо полижителни новини бяха причина за покачване на цените при индексите на S&P 500 и Nasdaq Composite в Петък, което беше и причина за положително затваряне на седмицата, с рекордниза периода нива. S&P 500 се повиши с 0.50%, до 2,942, а Nasdaq Composite добави 0.34%, като достигна 8,146.40. Най-големият тласък на S&P в Петък бе от потребителския сектор (Advance GDP Price Index q/q), който нарасна с 0.9%. 

След пробивът на 2865, биковете успяха да задържат цената над това ниво, като след положителните данни увереността на купувачите се засили. 

Таргета към момента тук е предходното ниво на съпротива 2945. Пробив над това ниво може да бъде знак за последващо по-силно бичи рали. Ако купувачите не успеят да пробият над споменатото ниво, вероятността на „атака“ от страна на „мечките“ ще се увеличи. 

Най-голямата  подкрепа за S&P дойде от Amazon.com Inc, на която цените на акциите скочиха  с 2.5%, след като тримесечната печалба на гиганта за онлайн търговията се удвоиха, което надхвърли очакванията на експертите.

Пробив на съпротивата видяхме в началото на изминалата седмица, като бичата тенденция продължи и във Вторник, последвано слаби две дневни сесии до данните за печалби на компанията, които както споделихме по-горе бяха над очакванията на експерите и цената буквало се „изстреля“ във възходяща посока 1950. 

Фокусът в момента тук е на предходното ниво на съпротива 2030, което се очаква да бъде преодоляно. Пробив на 2030, ще изпрати цената до нови върхове. 

В началото на търговската сесия при Азиатските пазари, настроенията изглеждаха смесени.  Пазарите в Япония са затворени поради „Златната седмица“. 

Акциите на континентален Китай също отвориха търговската сесия със смесени нагласи, като при Shanghai Composite се забелязва леко покачване на цените. Междувременно индексът Hang Seng в Хонг Конг се подобри с 0.35%. В Южна Корея, Kospi добави 0.38%. 

Акциите на промишлената „тежка категория“ Samsung Electronics скочиха с повече от 1%. 

ASX 200 в Австралия, от друга страна, се понижи с 0.31%, като тези секторите напоследък се търгуват в низходяща посока. Пробив под 6350, ще увеличи „страховете“ тук и вероятността цената да се срине до 6290 ще се увеличи. 

Ако биковете успеят да върнат цената над 6362 и продолеят зоната на предходният връх 6385 – 6390, тогава вероятността цената да продължи във възходяща посока по-убедително ще се увеличи. 

На стоковите пазари цените на петрола спаднаха в началото на търговската сесия днес в продължение на Петъчният срив, който последва след бичи рали, като президентът Доналд Тръмп поиска от продуцентския клуб ОПЕК да повиши производството, за да смекчи влиянието на американските санкции срещу Иран. 

Фючърсите на петрол от сорта Brent са на стойност 71,80 долара за барел, което е спад с 35 цента, или 0,5 процента, от последното им затваряне. 

Фючърсите на суров петрол на САЩ в Западен Тексас (WTI) са на стойност 62,91 долара за барел, което е спад с 39 цента или 0,6 процента от предходнята сесия. И двата показателя спаднаха с около 3% в предходната сесия.

На валутните пазари,  движенията са „по-спокойни“ поради „Златната седмица“ в Япония , което всъщност държи инвеститорите настрана от активаната търговия преди срещата на Федералния резерв и данните за безработицата на САЩ. 

Всички погледи са насочени към FED, за да се видят данните от доклада за брутния вътрешен продукт от първото тримесечие, който показа силен ръст от 3,2%, но до голяма степен поради „еднократни“ причини, включително и увеличаване на запасите.

 EURUSD цената се отблъсна от нивто на подкрепа в Петък. При отваряне на европейските пазари, биковете изглежда продължават започнатото Петък. 

Корекцията се очаква да бъде до около 1.1180 – 1.1215 зоната на съпротива. Ако купувачите успеят да преодолеят тази зона, следващата спирка на цената ще бъде  психологическото ниво 1.13000.

Пробив под 1.1110 нивото на подкрепа, ще изпрати цената до нови дъна към 1.0900 зоната на подкрепа. 

За повече анализи, търговски идеи и търговия на живо, се присъединете към нас в  TradeRoom!

Leave a Comment

Scroll to Top