fbpx

Watch web-streaming live – European Parliament

НА ЖИВО!  Гледайте дебата за изборите в ЕС 2019 г.

Дебатът от Маастрихт 2019 ще се проведе на 29 април с водещите кандидати на европейските политически партии за ролята на председател на Европейската комисия. Изминаха пет години от последното разискване в Маастрихт, където настоящият председател на Европейската комисия Юнкер защити своята визия за Европа и очерта какво ще направи, ако бъде избран.

Дебатът ще се съсредоточи върху тревогите на студенти и млади хора в Европа, много от които ще гласуват за първи път.

Spitzenkandidaten участва в изданието на Маастрихтската дискусия за 2019 г.

• Бас Ейкхаут за Европейската зелена партия • Франс Тимерманс за Партията на европейските социалисти • Виолета Томич за Партията на европейската левица • Ги Верхофстад за Алианса на либералите и демократите за Европа • Jan Zahradil за Алианса на консерваторите и реформистите в Европа

Модераторите на дебата са:

Райън Хийт, политически редактор в POLITICO Rianne Letschert, ректор на Маастрихтския университет

Маастрихтският дебат 2019 се организира съвместно от трима партньори от Маастрихт: Работа по Европа – Университет Маастрихт, град Маастрихт и провинция Лимбург, както и Европейския младежки форум и Европейския център за журналистика. По този повод организаторите поканиха POLITICO, водещата европейска публикация за влиятелни лидери от ЕС, да осигурят обширен достъп до възможно най-широка аудитория.

Leave a Reply

Scroll to Top