fbpx

Daily Market Overview

Market Overview

След продължителна почивка на пазарите в Япония, Nikkei 225 отвори със спад от 0,89%, след като акциите на индекса  Fanuc спаднаха с повече от 3%.

В Южна Корея, където пазарите бяха затворени в Понеделник, Kospi падна с 1.33%, след като акциите на производителят на чипове SK Hynix спаднаха с 1.49%. 

Австралийският ASX 200, от друга страна, нарасна с 0.42%. 

Индексите в Китай бяха в консолидация преди спадът в Понеделник с повече от 5%  след повторното насрастване на търговското напрежение между САЩ и Китай.

На Американските пазари, акциите отбелязаха спад Понеделник, след като президентът Доналд Тръмп обеща да повиши тарифите за китайските стоки, въпреки че Уол Стрийт приключи добре, като възстанови позициите си, тъй като някои инвеститори видяха коментарите на Тръмп като тактика за договаряне и изразиха увереност в евентуално търговско споразумение. 

S&P 500 загуби 0.45%, като спадна до 2 932.47, а Nasdaq Composite спадна с 0.5% до 8.123.29. Boeing Co, единственият най-голям износител на САЩ към Китай, също отбеляза спад, с 1,3%. 

Паднаха цените и при производителите на чипове, които получават значителна част от приходите си от Китай. Индексът на чипове Philadelphia се понижи с 1.7%.

На стоковите пазари петролните фючърси поскъпнаха при нестабилна търговия в Понеделник. Тъй като нарастващото напрежение между Съединените щати и Иран стимулира покачването на цените и заплахата на американския президент Доналд Тръмп, че може да повиши тарифите за китайските стоки, около образуваното едномесечно дъно. 

Фючърсите на петрол от сорта Brent се повишиха с 39 цента до 71,24 долара за барел. Глобалният бенчмарк по-рано поевтиня до 68.79 долара за барел, най-ниската цена от 2 Април насам. 

Суровият петрол на САЩ в Западен Тексас ( WTI) нарасна с 31 цента до 62.25 долара за барел. Най-ниската сесия на WTI беше $60.02 за барел, която е най-ниската от 29 март.

На валутните пазари щатският долар спадна до петседмичното си дъно спрямо йената, както и се понижи спрямо останалите валути във вчерашната търговска сесия, след като американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще повиши рязко тарифите за китайските стоки тази седмица, рискувайки дерайлирането на търговските преговори между Вашингтон и Пекин. 

Доларът спадна с 0,2% срещу японската йена, която има полза от геополитическият или финансов стрес, понеже Япония е най-голямата нация в света на кредиторите. 

Ключовото ниво на подкрепа за цената е 109.75, ако цените на долара спаднат под това ниво, вероятността за тест на предходното 108.10 ще се увеличат. В противен случаи, ако цената се задържи над това ниво и биковете отново поемат контрола, фокусът на купувачите ще бъде предходното ниво на съпротива 112.15

Стерлинг се понижи с 0.6% до 1.3101 долара, като при отваряне на пазарите в Лондон днес, паундът се покачи до 1.3125. 

Пробив над 1.3175 ще увеличи вероятността за тест на предходното ниво на съпротова 1.3300. 

За повече анализи, търговски идеи и търговия на живо, се присъединете към нас в  TradeRoom!

Leave a Comment

Scroll to Top