fbpx

Daily Market Overview

Market Overview

На азиатските капиталови пазари, индексите спаднаха след като САЩ отново се прицелиха към китайската технологична компания Huawei, което добави допълнително напрежение. 

Акциите в Китай спаднаха при отваряне на азиатските пазари днес, като Shanghai composite  се понижи с 0.3%, а Shenzhen composite с 0.20%.

 Индексът Hang Seng в Хонг Конг се понижи с 0.65%. 

Nikkei 225 в Япония се понижи с 1,04% в началото на азиатската търговска сесия днес, докато Topix се понижи с 0,99%. 

В Южна Корея Kospi отблеяза спад с 0.86%. Австралийският ASX 200 се движи в тясна консолидация

На щатските капиталови пазари, акциите затвориха положително във вчерашната търговска сеися, след докладът, че американският президент Доналд Тръмп ще отложи налагането на тарифи за вносните автомобили и части, което облекчи тревогите за икономическият растеж, дори и при разочароващи икономическите данни за инвеститорите. 

S&P 500 се повиши с 0.58%, до 2.850.96, а Nasdaq Composite добави 1.13%, до 7,822.15. Agilent Technologies Inc е най-лошият изпълнител на S&P 500, регистрирайки спад от 11.0%, след като производителят на медицинско оборудване е отчел тримесечна печалба, която не е постигнала консенсус.

След като цената се отблъсна от най-високият връх, продавачите се засилиха през последните две седмици. В последните две търговски сесии обаче, както споделихме биковете дават отпор около нивото на подкрепа. 

Фокусът ще бъде за потенциални къси позиции под 2815 с таргетът  2720. Ако копувачите от своя страта успеят да покачат цената над  2875 нивото на съпротива от края на Януари 2018, тогава можем да бъдем свидетели на нов тест на най-високото ниво на графиката – 2950.00

На стоковите пазари, цените на петрола се повишиха по-рано днес, като  добавиха ръст за трета поредна сесия, тъй като напрежението в Близкия изток предизвиква страхове за потенциални прекъсвания на доставките.

 Фючърсите на суров петрол от сорта Брент са на 72.04 долара за барел, което е с 27 цента или 0.4% от последното им затваряне. Брент затвори 0.7% в сряда. 

Фючърсите на суров петрол от САЩ ( WTI) са на стойност 62,27 долара за барел, което е с 25 цента, или 0,4% спрямо прдходната търговска сесия. 

Запасите от суров петрол в САЩ неочаквано нараснаха миналата седмица до най-високата стойност от септември 2017 г. 

Ако купувачите успеят да задържат силата си на движение от последните сесии и покачат цената над нивото на съпротива, тогава вероято ще получат и “подкрепление” с таргет 64.75. 

Спад на цената под 62.20 и 61.90 може да изпрати цената до 61.00 нивото на подкрепа. 

На валутните пазари, еврото днес се покачи, тъй като очакваията за търговските спорове се поуспокоиха от това, че американският президент Доналд Тръмп ще забави прилагането на тарифите за внесени автомобили.

Стойността на еврото отбеляза  0.05% ръст, като достигна 1.1207, след като се отблъсна  от 1.1178 нивото. Първоначално валута беше засегната, когато вицепремиерът на Италия Матео Салвини критикува правилата на Европейския съюз, но след това възстанови позиции, като в момента волатилността продължава да е слаба.

Австралийският долар се придвижи надолу с 0.1% като достигна $0.6922, след като мечките успешно преодоляха ключовото ниво на подкрепа както и очаквахме в предният ни анализа за тази валутна двойка, в TradeRoom

За повече анализи, търговски идеи и търговия на живо, се присъединете към нас в  TradeRoom!

Leave a Comment

Scroll to Top