fbpx

Daily Market Overview

Market Overview

На американските фондови пазари, акциите отново загубиха позицията си в четвъртък, тъй като противоречивите коментари относно търговските разговори от президента Доналд Тръмп и Пекин увеличиха напрежението при инвеститорите, понеже вероятността продължителната “битка” между двата икономически гиганта може да навреди на глобалният икономически растеж. 

S&P 500 загуби 0.08% от стойността си, като спадна до 2.780.91, а Nasdaq Composite спадна с 0.12% до 7 538.12. 

Сред акциите, Dollar General Corp се покачи стойността си с 7.2%, след като продажбите в магазините им се увеличиха и печалбите им надвишиха очакванията. 

Viacom Inc се покачи с 3,6%, след като CBS Corp се подготвя за преговори за сливане с медийната компания. CBS също покачи стойността си с 2.5%.

В Китай, икономически данни бяха под очакванията, като настроенията сред инвеститорите изглеждат “смесени”. Стойността на акциите нараснаха в началото на търговската сесия, като Shanghai Composite добави 0.22%. 

В Хонг Конг индексът Hang Seng се покачи с 0.12%. Японският Nikkei 225, от друга страна, спадна с 0.66% по-рано днес, като индексът Topix също отбеляза спад с 0.57%. Автомобилните производители отблязаха значителен спад, като акциите на Nissan спаднаха с 3.30%, а на Toyota – с 2.21%.  

В Австралия ASX 200 отвори с мечи гап, като по-късно биковете възстановиха позициите си и към момента цената консолидира около същите стойности от миналата седмица.

На стоковите пазари цените на петрола спаднаха с 1,5% в петък до най-ниските си нива от близо три месеца, след като американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще наложи мита върху вноса от Мексико, подклаждайки страхове за глобалния икономически растеж. 

 Фючърсите на суровият петрол от САЩ (WTI) са на стойност 55,78 долара за барел, което е с 81 цента или спад с 1,5% . WTI по-рано отбеляза най-ниската си стойност от 8 март до $ 55,66 за барел.

След като мечките поеха контрола тук, във вчерашната търговска сесия видяхме значителен пробив под нивото на подкрепа. Ако продавачите продължат започнатото и успеят да преодолеят 54.50, тогава фокусът ще бъде към 51.00.

При евентуално възстановяване цената, при успех на биковете да я покачт над 57.30, таргетът ще бъде тест на 60.00 психологическото ниво на съпротива. 

Фючърсите на суровия петрол Brent, международният бенчмарк за цените на петрола, бяха на цена от 65.86 долара, която е най-ниската от 11 март.

На валутните пазари мексиканското песо спадна до тримесечен спад спрямо долара по-рано днес, след като Вашингтон неочаквано заяви, че ще слага тарифи за всички стоки, идващи от южната й съседка. 

Мексиканското песо спадна с 1,85% до 19,4942 долара, след като американският президент Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че САЩ ще наложат 5% тарифа за всички стоки, идващи от Мексико, започвайки на 10 юни, докато незаконната имиграция бъде спряна. Песото достигна до 19.5950 за долар, което е най-ниското ниво от 8 март.

Пробив над моментното ниво на съпротива на седмична графика, ще увеличи вероятността за тест на низходящата тренд линия. Ако цената обаче се отблъсне от 19.63, фокусът ще бъде около 18.95 зоната на подкрепа. 

За повече анализи, търговски идеи и търговия на живо, се присъединете към нас в  TradeRoom!

Leave a Comment

Scroll to Top