fbpx

Daily Market Overview

Market Overview

На щатските капиталови пазари, акциите спаднаха в петък след подновяване на напрежението около търговската война между САЩ и Китай, като бяха наблюдавани високи обеми и големи колебания на пазарите.

 Акциите на Amgen скочиха с 5,9% след като американски съдия заяви, че патентите, свързани с лекарство за блокбастър за ревматоиден артрит “Enbrel” на Amgen, са валидни, отхвърляйки предизвикателство от Novartis AG. 

Акциите на Uber Technologies Inc спаднаха с 6,8%, след като компанията за риболов отчете рекордни загуби. Като приходите им от 5,2 милиарда долара за тримесечието бяха под очакванията на експертите от Уолстрийт.

S&P 500 загуби 0,66%, като цената спадна до 2899 и затвори около 2,918 петъчната търговска сесия, като това можем да отбележим, че вероятно е корекция на предходният мечи импулс, който се образува от 30ти Юли до 5ъи Август т.г. Технически погледнато, цената тества ключова вече зона на съпротва 2940 – 2955. Пробив под 2900 ще потвърди потенциални по-голямо низходящо движение и тест на 2870 и 2800 след това. 

Nasdaq спадна с 1%, до 7,649. Подобно на S&P 500 цената при технологичният индекс също се срина като достигна психологическото ниво 7200, от където всъщност се отхвърли и затоври на 7649.

Това, което следим тук е тест на 7450 – 7400 зоната на подкрепа. Ако биковете успеят да се включват около споменатата зона, вероятността цената да тества предходните си най-високи върхове ще се увеличи. 

От друга страна пробив под тренд линията ще ще увеличи притесненията около този индекс и вероятността за по-силни “атаки” от страна на продавачите се очаква да бъде на дневен ред. 

На азиатските капиталови пазари акциите отбелязаха леко покачване в началото на търговската сесия днес след колеблива седмица на световните пазари, тъй като нарастващата търговска война увеличи притесненията на инвеститорите. 

Шанхайският композит покачи стойността си с 0,26%, докато Шенжен композитът се покачва с 0,21%. Хонгконгският индекс Hang Seng последва примера, покачвайки 0,15%. Въпреки това акциите на превозвача на Хонг Конг Cathay Pacific спаднаха с повече от 4%, след като Китай поиска отстраняването на персонала, участвал в протести от полетите, влизащи във въздушното им пространство.

Подкрепени от спад от европейските запаси и намаление на производството на ОПЕК, цените на петрола се повишиха с повече от 1 долар за барел, въпреки че отчетеният ръст на  Международната агенция по енергетика е най-нисък след финансовата криза от 2008 г. 

Американският петрол WTI нарасна с 1,96 долара, или 3,7%, като достигна до $ 54,50 за барел. 

IEA заяви, че глобалното търсене на петрол до май от януари се разраства най-бавно от 2008 г. насам, засегнато от нарастващите признаци на икономическо забавяне и засилване на търговската война между САЩ и Китай.

Фючърсите на петролът от сорта Brent покачиха стойността си с 1,15 долара за барел или 2% като достигнаха 58,53 долара. 

За по-детайлна информация, план за търговия и сигнали в реално време се присъединете към нас в TradeRoom. Там ще откриете детайлни аналзи, подготовка за търговия и всички сигнали, които търгуваме в реално време.

В облигационните пазари на САЩ доходността на финансите се повиши в петък на фона на обърканата политика между САЩ и Китай, докато политическите сътресения в Италия затрудниха инвеститорите, ограничавайки променливата седмица на пазара на облигации.

 Доходността на съкровището спадна за втора поредна седмица, като все още е далеч от най-ниските си нива, по данните от сряда. Като доходността по 30-годишната облигация бе на поразутелно разстояние от най-ниските си нива. Десетгодишните добиви също отбелязаха спад за втора поредна седмица, като това бе може би “най-стръмния” им двуседмичен спад за последните осем години.

На влутните пазари, доларът пое низходящата посока спрямо японската йена, тъй като изглежда, че търговският спор между САЩ и Китай ще продължи. Обемите на  търгвията по време на празниците в Япония и Сингапур също бяха ниски, което от друга страна задържа цените в по-тесен диапазон, но не успя да задържи спадът на щатският долар. 

 Колебливостта в инвеститорите продължава поради изявлението на Тръмп за това, че не е готов да сключи сделка с Китай и дори постави под въпрос насрочените за Септември търговските преговори. 
 

Доларът се запъти в низходяща посока спрямо йената, достигайки нива като 105.20, което е най-ниското дъно за последната година и половина при тази валутна двойка.  

За по-детайлна информация, план за търговия и сигнали в реално време се присъединете към нас в TradeRoom. Там ще откриете детайлни аналзи, подготовка за търговия и всички сигнали, които търгуваме в реално време.

Leave a Comment

Scroll to Top