fbpx

Daily Market Overview

Market Overview

На азиатските капиталови пазари,  Nikkei 225 спадна с 0,39%, след по-ранна корекция на предходният спад. Индексът Topix също намали стойността си с 0,77%. 

Автомобилните производители понижига стойноста си, тъй като акциите на Nissan спаднаха 1,69%, Mazda Motor е с -3,48%, докато Toyota възстанови някои от по-ранните си загуби, като навлиза в консолидация.

Технологичният конгломерат SoftBank Group спадна с 3,04%, докато банковите и финансовите акции също се търгуваха в низходяща посока. 

В Южна Корея индексът Kospi се повъзстановти от предходните загуби, като увеличи стойността си с 0,2%, а Kosdaq – 1,17%. 

Австралийският ASX 200 се понижи с 1,05%, като силният финансов субиндекс спадна с 0,77%.

На щатските фондови пазари, акциите отбелязаха спад след предходноро рали, тъй като инвеститорите очакваха коментари от председателя на Федералния резерв Джером Пауъл. 

 Финансовият индекс S&P 500 се понижи с 1,4% и най-много натежа на основните си сектори върху базовия индекс, които също регистрираха загуби. 

S&P 500 загуби 0,79%, като спадна до 2900, а Nasdaq Composite падна с 0,68%, до 7948. 

Акциите на Home Depot Inc нараснаха с 4,4% и поведоха първото място при индекса  S&P 500, след като оценките от тримесечните печалби на домакинството за подобряване на жилищата бяха по-добри от очакванията на експертите.

На стоковите пазари петролът от сорта Brent покачи стойността си и отново над 60 долара за барел, след като седмичния доклад показа по-голям от очаквания спад на търговските запаси на суровината в САЩ, като продължаващите притеснения относно глобалната икономическа рецесия ограничават печалбите. 

Фючърсите на суровият петрол от сорта Brent се повишиха с 13 цента, или 0,2%, до $ 60,16 за барел, след лекото повишиване на цената във вчерашната търговска сесия с 0,5%.

 

Фючърсите на американския лек суров петрол (WTI) спаднаха с 3,5 милиона барела до 439,8 милиона през изминалата седмица, след данните от индустриалната група, която API (Американски институт за петрол) показа във вторник. Анкетираните от Ройтерс анализатори очакваха спад от 1,9 милиона барела.

„Цените на суровия петрол получиха подкрепа от бичия доклад за запасите на API, който може да бъде сигнал, че е започнало най-голямото изтегляне на петрол от терминала Кушинг в Оклахома от февруари 2018 г., ако държавната Агенция за енергийна информация (EIA) го потвърди”, казва за „Ройтерс” Едуард Моя, старши пазарен анализатор.

Седмичните данни на EIA ще бъдат обявени по-късно в сряда и ще бъдат прочетени по-внимателно от обичайното, като се има предвид наближаването на края на летния пиков шофьорски сезон в САЩ.

Доларът зае отбранителна позиция, след като спадна от триседмичен връх след обрата в доходността на държавните облигации на САЩ преди срещата на централните банкери, на която се очаква FED (Федералинят резерв) да даде повече информация за следващо намаляване на лихвите.

Пазарите са фокусирани върху планирана реч на председателя на Фед Джером Пауъл, като централните банкери ще се събират в Джаксън Хоул, Уайоминг, в Петък тази седмица.

Коментарите му ще заемат основно място, особено след инверсията от миналата седмица на кривата на доходността на облигациите в САЩ, коят се възприема като сигнал за рецесия. Това повиши очакванията Фед да понижи лихвите по време на заседанието си за паричната политика през Септември тази година. Изправена пред нарастващите рискове за американската икономика, централната банка на САЩ  намали лихвите за първи път след финансовата криза, през Юли.

Доходността на щатските облигации, обаче, спадна през нощта, заради очакванията за по-голямо облекчаване, което да определи Фед.

Такуя Канда, главен мениджър в изследователския институт Gaitame.Com Research, вярва, че “силното желанието на президента на САЩ Доналд Тръмп за дълбоки съкращения на лихвите” може да породи надежди сред някои търговци за по-ясни сигнали за облекчаване от Джаксън Хоул. Но той също предупреди, че Пауъл може да реши да не включва темата в речта си, докато Фед се подготвя за прегледа на паричната политика през септември.

Инвеститорите ще търсят повече информация за плановете на Фед след като по-късно в сряда бъдат публикувани протоколите от заседанието на централната банка през юли.

EURUSD се понижи за кратко, след като премиерът на Италия Джузепе Конте обяви оставката си във вторник. „Оставката на Конте няма да окаже силно влияние върху еврото в дългосрочен план, тъй като решението на премиера е само част от непрекъснато променящата се италианска политика”, заяви Канда от Gaitame.Com Research.

Във вчерашната търговска сесия, Британският паунд се покачи, след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европейският съюз ще помисли за практически решения относно ирландската граница след Brexit. 

Цената все още се задържа в тясна консолидация на Н4 графика. 1.2100 психологическото ниво в случая е ключово ниво на подкрепа. 

Пробив под долната линия на образувалият се Н4 канал, вероятно ще бъде сигнал за спад до 1.2115 отново. Ако биковете от своя страна поемат контрола преди това, тогава можем да видим отново тест на 1.2200 и при евентуален пробив, цената да тества низходящата тренд линия след това. 

За повече анализи, търговски идеи и търговия на живо, се присъединете към нас в  TradeRoom!

Leave a Comment

Scroll to Top