fbpx

BREAKING: Спряно е 50% от производството на Суров Петрол след нанесена атака с дрон към Саудитска Арабия

Drone Strikes Halt Half Of Saudi Crude Production

Половината от производството на петрол в Саудитска Арабия прекъсна след изненадващ удар с дрон.

Рано тази сутрин дроновете атакуваха съоръжението Abqaiq в Саудитска Арабия и нефтеното находище Хурайс, управлявано от Saudi Aramco. Разпален масов пожар в завод за преработка на суров материал, който е от съществено значение за световните доставки на петрол, съобщи министерството на вътрешните работи на кралството.

Затварянето на половината производство ще засегне близо 5 милиона барела сурова преработка на ден, което ще засегне 5 процента от ежедневното производство на петрол в света. И макар Aramco да е уверен, че може да се възстанови бързо, ако не успее, обаче, светът може да се сблъска с недостиг на производство от около 150 милиона барела на месец. Резултат, който може да изпрати цените на петрола до трицифрени суми. 

На графиката по-долу можем да видим, че мечките убедително затвориха седмицата, но цената все още се задъжа над нивото на подкрепа. 

Очакванията ни ще бъдат съобразени с казаното по-горе, което пасва идеално на това, което виждаме на графиката – потенциална възможност за покупки (с едно на ум). 

Пробив над дневната, меча тренд линия се очаква да изпрати цената до предходните върхове 61.00 и 64.50 след това. Дали обаче цената ще направи толкова силно движение във възходяща посока, както очакват световните експерти предстои да разберем. 

 

Leave a Comment

Scroll to Top